joi, 3 noiembrie 2022

Vindecarea karmei

 https://www.mihaela-malic.com/rugaciune-de-vindecare-si-dizolvare-a-karmei-negative-din-toate-existentele-sinelui/

miercuri, 2 noiembrie 2022

pshihologia culoarilor

 Psihologia culorilor studiaza efectele pe care culorile le au asupra dispozitiei, comportamentului si sentimentelor oamenilor. Aceasta este o zona noua a psihologiei, folosita mai ales in designul interior si marketing, dar si in anumite forme de terapie. Inca din Antichitate, multe civilizatii intelegeau si apreciau puterea culorilor asupra psihicului uman, insa primele cercetari in acest sens au avut loc in vest. Semnificatiile culorilor sunt strict legate de contextul cultural – de exemplu, verdele inseamna natura sau prospetime in cultura noastra, insa, in tarile musulmane, aceasta culoare este asociata cu islamismul.

Culorile pot fi impartite in primare, secundare si tertiare. Cele primare sunt rosu, albastru si galben, prin combinarea carora, teoretic, se pot crea toate celelalte culori, obtinandu-se culori secundare (verde, violet si portocaliu). Prin amestecul culorilor primare cu cele secundare, se obtin cele tertiare sau intermediare. 

Rosul, culoarea care ne influenteaza cel mai mult. Culoarea rosie are probabil cel mai puternic efect asupra psihicului uman: creste entuziasmul, mareste tensiunea arteriala si pulsul, sporeste increderea in sine si scade nivelul anxietatii. Rosul ne stimuleaza la nivel fizic, crescand apetitul sexual, motiv pentru care a fost asociat de-a lungul timpului cu pasiunea si dragostea. Daca culoarea ta preferata este rosu, inseamna ca esti o persoana optimista, extrovertita si increzatoare in fortele proprii. Accepti provocarile si nu iti este frica sa iti urmezi visurile si telurile, fiind o sursa de inspiratie pentru cei din jurul tau. Ce nu stiai despre rosu: studiile recente arata ca aceasta culoare poate afecta in mod negativ rezultatele la un examen, probabil pentru ca este asociata cu greselile si corectura si descurajeaza la un anumit nivel. 

Probabil cel mai des ai auzit "Albastrul este culoarea mea preferata". Motivul este simplu: oamenii asociaza aceasta culoare cu stabilitatea si responsabilitatea. Si nu, nu este specifica barbatilor. De fapt, este cea mai putin "specifica" sectiune a cercului cromatic, fiind apreciata in egala masura de catre barbati si femei. Albastrul are efect calmant, incetinind metabolismul si ajutand corpul si mintea sa scape de stres – nu degeaba te relaxezi atunci cand stai intinsa si privesti cerul. Daca te atrage aceasta culoare cel mai mult, inseamna ca esti o persoana de incredere, responsabila, calma si sincera. Ai nevoie de pace si armonie in viata de zi cu zi, motiv pentru care ai o tendinta naturala spre meditatie, introspectie si autodescoperire. Ce nu stiai despre albastru: scade considerabil apetitul, de aceea este o culoare excelenta pentru farfuriile celor care vor sa dea jos kilogramele in plus. 

Ce iti vine in minte cand vezi galben? Bucurie, caldura, optimism, energie. Aceasta culoare are in general conotatii pozitive si stimuleaza sistemul nervos, activand memoria si incurajand comunicarea. In plus, ajuta in luarea deciziilor si in concentrare (in studiu, se recomanda sa fie folosit pentru sublinierea pasajelor importante). Persoanele care prefera galbenul sunt creative, vesele, analitice si spontane. De asemenea, sunt foarte selective in ceea ce priveste prietenii, preferand un grup restrans de oameni, in detrimentul aglomeratiilor si adunarilor mari. Ce nu stiai despre galben: in secolul al XVII-lea, pictorii foloseau un galben obtinut din urina concentrata, provenita de la vaci care nu mancau decat frunze de mango. 

Acolo unde rugaciunea este aplicata în mod afectiv, se obtine vindecarea

 Acolo unde rugaciunea este aplicata în mod afectiv, se obtine vindecarea, rugaciunea avand câteodata si efect miraculos, exploziv, fiind cunoscute cazuri in care s-au vindecat aproape instantaneu bolnavi de diverse afectiuni, precum: cancer, infectii renale, tuberculoza pulmonara, osoasa sau peritoniala; efectul producandu-se aproape totdeauna în acelasi chip: la început o mare durere, dupa aceea sentimentul de a fi vindecat, apoi în câteva clipe, cel mult în câteva ore, simptomele bolii dispar, iar leziunile anatomice se repara, miracolul fiind caracterizat printr-o rapida accelerare a proceselor de vindecare.

Preferințele de culoare

 Preferințele de culoare, de la hainele pe care le purtăm până la mașina pe care o conducem, pot arăta modul în care vrem să ne perceapă ceilalți. Alți factori, precum vârsta și sexul, pot influența, de asemenea, alegerile de culoare pe care le facem. Alb: este adesea folosită pentru a evoca un sentiment de tinerețe și modernitate. Negru: culoarea este adesea descrisă ca fiind sexy, puternică, misterioasă. Acest lucru explică de ce vehiculele de lux au de cele mai multe ori culoarea neagră. Argintiu: este a treia cea mai populară culoare pentru vehicule și este legată de un sentiment de inovație și modernitate. Produsele de înaltă tehnologie sunt adesea argintii, așa că această culoare este adesea legată de lucruri noi, moderne și de ultimă generație. Roșu: este o culoare îndrăzneață, care atrage atenția. O astfel de alegere poate însemna dorința de a proiecta o imagine de putere, acțiune și încredere. Albastru: oamenii descriu adesea albastrul ca fiind culoarea stabilității și siguranței. Conducerea unei mașini albastre sau a unui SUV poate indica faptul că o persoană este demnă de încredere. Galben: potrivit experților, o mașină galbenă ar putea însemna o persoană fericită în general și poate puțin mai dispusă să-și asume riscuri. Gri: oamenii care conduc mașini gri nu vor să iasă în evidență, ci preferă ceva mai subtil.

Citeşte întreaga ştire: Psihologia culorilor. Cum pot afecta culorile alegerile pe care le facem?

vineri, 21 octombrie 2022

poezie crestina ortodoxa

 Veniţi creştini la rugăciune

Veniţi creştini la rugăciune,
În casa Domnului cel Sfînt!
Veniţi creştini, plecaţi genunchii
Şi fruntea voastră la pămînt!
Cînd clopotele încep să sune
În zori cu glasul lor duios;
Răsună-n undele lor tainic,
Chemarea Domnului Hristos.
Veniţi cei osteniţi la mine,
Cei osteniţi şi apăsaţi;
Odihna, pacea mea cea sfîntă
Şi mîngîiere să luaţi!
Răsună munţi, răsună dealuri,
Pămîntu-ntreg de glasul sfînt.
Se pleacă-n faţa lui natura,
Văzduhul tot cu nori şi vînt.
Dar omul singura făptură,
Împodobit cu chip ceresc,
Azi nu mai vrea să ia aminte
La glasul cel Dumnezeiesc.
Creştinii noştri din vechime,
Pe sub pămînt zideau altare.
Şi pe furiş, în miezul nopţii
Mergeau cu toţii la-nchinare.
Azi stau lăcaşurile sfinte
Pe înălţimi strălucitoare,
Dar cîţi creştini le calcă pragul
În zilele de sărbătoare?
Vai, masa Domnului e-ntinsă,
Dar cei poftiţi nu vin la ea;
Ei n-aud glasul lui cum strigă:
„Veniţi creştini la masa mea!”
Veniţi creştini la rugăciune,
În casa Domnului cel Sfînt!
Veniţi creştini, plecaţi genunchii
Şi fruntea voastră la pămînt!
Veniţi creştini, cu umilinţă
În faţa sfîntului altar!
Veniţi să dezbrăcăm păcatul
Şi să ne înoim în har!

joi, 20 octombrie 2022

Restaurarea Completă, Vindecarea Corpului, Minții Și Spiritului, Activează Toate Chakrele

https://youtu.be/br6qXT9rpf4 

POEZIA VIEȚII - PODCAST NICULINA și ROMEO 8 APRILIE 2022

 https://youtu.be/FyQJY5B_9AMhttps://youtu.be/FyQJY5B_9AM

Prin vindecarea acestui centru energetic

 Prin vindecarea acestui centru energetic ne putem creste puterea vibrationala si putem deveni plini de eleganta,  bunavointa si pace interioara. Acestea sunt doar cateva dintre darurile pe care ni le poate oferi acest centru energetic atunci cand este eliberat de toate blocajele. Tendintele de control si de a-i judeca pe cei din jurul nostru dispar si ca printr-un proces de metamorfoza, acestea se transforma in dragoste, inspiratie si bucurie.

In timp ce Manipura, cea de-a treia chakra, este direct conectata la egoul nostru si la increderea noastra de sine, cea de-a patra chakra, chakra inimii, are ca scop principal dezvoltarea iubirii si fericirii neconditionate. Acesta este spatiul in care reusim sa ne iubim doar pentru ca existam, eliberati de orice conditii exterioare sau interioare ne sunt impuse. Nu ne-am nascut cu intelegerea practicarii iubirii neconditionate, dar asta nu inseamna ca nu ni se ofera posibilitatea ca acest aspect sa poata fi dezvoltat pe parcursul vietii noastre.

Ajunsi la maturitate suntem provocati sa ne ridicam deasupra suferintei noastre interioare provocata de inconstienta lumii in care ne-am nascut si sa face alegeri pline de iubire si compasiune. Pentru a ne crea un mediu plin de dragoste in jurul nostru este nevoie sa iertam intr-un mod constient si sa ne eliberam de ranile noastre interioare. Cu totii ne-am aflat in situatii in care ne-am simtit lezat sentimentul de sine iar raspunsul nostru automat a fost adoptarea unei atitudini de victima.

Chakra Inimii, cu vocea sa suava, linistitoare, ne implora sa ne eliberam de toate aceste raspunsuri automate, sa renuntam la povestea noastra de victima si sa ne eliberam de nevoia de a intelege nedreptatea provocata de cei din jurul nostru. Ea este chakra care ne provoaca sa iertam, sa ne eliberam si sa iubim indiferent de ceea ce se intampla, ceea ce s-a intamplat si ceea ce se va intampla. Chakra inimii sporeste enorm puterea constiintei noastre si ne ajuta sa ne amintim adevarata noastra esenta, dragostea. Odata cu aceasta transformare interioara profunda, ne vom simti imbracati intr-o stare de gratie si de pace interioara.

chakra inimii

 


 Chakra inimii sau “Anahata”, reprezinta puntea de legatura dintre cele trei chakre mici, cele care se afla in legatura directa cu realitatea fizica in care traim si cele trei trei chakre superioare, cele care sunt concentrate pe aspectele spirituale ale Sinelui.

Anahata este localizata aproape de inima, de aceea este cunoscuta sub denumirea de “chakra inimii”. Acestui centru energetic principal ii este asociata capacitatea noastra de a ne iubi pe noi insine si de a-i iubi pe ceilalti neconditionat. Ceea ce este extraordinar de interesant este ca acest centru energetic detine mult mai multa energie decat creierul uman.

meridianele energetice

 

De mai bine de 2000 ani, medicina tradițională chinezească privește sistemul corporal fizic uman ca un complex de structuri de diverse niveluri de vibrație, în esență compuse (în această viziune) din corpul fizic, ki-ul (forța vitală) și spirit. Dacă despre corpul fizic și despre spirit putem afla lesne și în civilizațiile vestice și în speță cele europene, noțiunea de ki vine cu o serie de complemente care compun o imagine coerentă, ce, vreme de mai bine de 1000 ani s-a dezvoltat, s-a transmis, s-a studiat și experimentat și a născut practici atât de cunoscute și eficiente precum acupunctura, presopunctura, masajul shiatsu, ca reprezentanți ai școlii vechi și de exemplu tehnica EFT ca reprezentant ceva mai tânăr al înțelegerii acestor structuri. Structurile subtile pe care aceste tehnici se bazează sunt localizate la nivelul așa numitului corp eteric-vital, care este legat direct de prima chakra a sistemului energetic uman muladhara și la nivelul cărui se pot identifica un număr de  12 meridiane energetice principale și 8 meridiane extraordinare, de-a lungul cărora s-au identificat peste 400 de puncte de acupunctură.
Orice școală de medicină dintre cele menționate mai sus studiază practic și învață pozițiile pentru aceste meridiane sau puncte de acupunctură (în esență acupunctura e  doar una dintre metodele prin care se poate stimula curgerea energiei de-a lungul meridianelor, aceleași efecte avându-le presopunctura, moxibustia, laserterapia etc.) dar în esență aceiași învățătură îndeamnă învățăcelul să folosească inima pentru a detecta poziția exactă a acestor meridiane sau puncte, pentru că, la fel ca în cazul lucrului cu bio-energie de exemplu, este foarte importnt de conștientizat faptul că se lucrează de fapt pe un corp de vibrație superioară și pe care îl putem identitifica prin intermediul percepțiilor extrasenzoriale. Pentru a putea lua un prim contact cu noțiunile și a porni conștient la drum, cea mai ușoară abordare este vizionarea directă a unei hărți ale acestor meridiane și apoi o descriere amănunțită atât a principiilor curgerii energiei prin ele dar și a organelor și funcțiilor asociate cu acestea.

7 plante care stimuleaza fertilitatea leacuri nastere de prunci

7 plante care stimuleaza fertilitatea


7 plante care stimuleaza fertilitatea

Plantele fac parte dintre terapiile alternative de stimulare a fertilitatii la care apeleaza o multime de cupluri care vor sa conceapa un bebe. Sunt considerate remedii naturale, cu mai putine efecte secundare decat medicamentele sau deloc. Statisticile dovedesc faptul ca medicina naturista isi aduce un aport important in sporirea sanselor de a ramane insarcinata! Iata cateva dintre cele mai importante plante care stimuleaza fertilitatea!

Trifoi rosu (trifolium pratense)

Trifoiul rosu este una dintre cele mai eficiente plante pentru stimularea fertilitatii, atat la femei, cat si la barbati. Este bogat in vitamine, minerale si proteine cu rol esential pentru tonifierea uterului, cresterea libidoului, echilibrarea hormonala.

Se consuma sub forma de ceai si se beau in jur de 1-2 cani pe zi. Se prepara conform indicatiilor de pe prospect sau recomandarilor medicului.

Ginseng

Ginsegul este o planta care isi pune amprenta in mod pozitiv asupra multor functii din organism, dar se remarca efectul ei tonic asupra sistemului reproducator al femeilor si cresterii fertilitatii lor, prin tratarea problemelor menstruale.

Ginsengul este util si pentru stimularea fertilitatii barbatilor, contribuind la cresterea libidoului si a productiei de spermatozoizi.

Se administreaza sub forma de capsule, potrivit indicatiilor medicului, deoarece este contraindicat in cazul anumitor afectiuni cronice.

Dong Quai (Angelica sinensis)

Dong Quai este o planta importanta pentru fertilitate, deoarece ofera un impuls productiei de hormoni sexuali feminini necesari pentru conceptie (estrogenul), dar ajuta si la reglarea nivelurilor hormonale, acolo unde sunt probleme.

Se consuma sub forma de ceai si se administreaza in jur de doua cani pe zi. Cere sfatul medicului inainte de a consuma produse pe baza acestei plante.

Fructul castitatii (Agnus Castus)

Desi nu se cunoaste exact modul in care actioneaza asupra organismului, si in special a fertilitatii, fructul castitatii are un impact important in cresterea sanselor de a concepe copilul. Se pare ca are nu doar efect afrodisiac, dar ajuta si la reglarea nivelului hormonilor din organism necesari pentru a ramane insarcinata.

Alte beneficii asupra sistemului reproducator feminin tin de reglarea ovulatiei, tratarea amenoreei sau dismenoreei si tonificarea uterului, pe care-l pregateste pentru a fi gazda unui bebe.

Se consuma sub forma de ceai si se administreaza in jur de 3 cani pe zi ori la recomandarea medicului.

Radacina de unicorn (Chamaelirium luteum)

Radacina de unicorn este una dintre cele mai eficiente, dar si sigure plante pentru fertilitate. Pe langa efectul tonic pe care-l are asupra organelor genitale feminine si masculine, isi aduce aportul si dupa obtinerea sarcinii, prevenind avortul spontan si contribuind la ameliorarea greturilor matinale, cele mai frecvente simptome de sarcina.

Se administreaza sub forma de tinctura. In general, se recomanda intre 5 si 15 picaturi zilnice, insa cel mai bine este sa ceri sfatul unui specialist in acest sens.

Ulei de ciubotica-cucului (primula)

Uleiul de ciubotica-cucului se dovedeste a fi un ajutor de nadejde in ceea ce priveste sporirea fertilitatii feminine. Contribuie la modificarea mucusului cervical, astfel incat sa permita spermatozoizilor sa ajunga mai repede la ovul si sa faciliteze obtinerea sarcinii.

Se administreaza sub forma de capsule, dar se cere precautie si atentie la perioada de administrare. Este o planta care favorizeaza aparitia spasmelor musculaturii uterine. Din aceasta cauza, se administreaza doar in prima parte a ciclului menstrual, intre menstruatie si ovulatie.

Branca Ursului

Branca Ursului este una dintre plantele esentiale pentru sporirea fertilitatii, atat masculine, cat si feminine. Este un stimulent hormonal eficient si ajuta la tonifierea organelor genitale. Stimuleaza activitatea ovariana si, implicit, productia de ovule si contribuie la reglarea ciclului menstrual, acolo unde sunt probleme.

Medicina holistică reprezintă un set de practici, tehnici și terapii care au ca scop restaurarea echilibrului energetic al unei persoane în mod natural și vindecarea diverselor afecțiuni.

 Medicina holistică reprezintă un set de practici, tehnici și terapii care au ca scop restaurarea echilibrului energetic al unei persoane în mod natural și vindecarea diverselor afecțiuni.

Este cunoscută și ca medică alternativă, pentru că se folosesc practici diferite de cele ale medicinei convenționale.

Unele persoane susțin că eficacitatea acestor terapii nu este dovedită științific, dar medicina holistică este inspirată de medicina tradițională folosită de mii de ani în unele părți ale lumii. Scopul este echilibrarea energiei organismului folosind metode și practici naturale. Iată care sunt cele mai cunoscute opt tipuri de medicină holistică:

Homeopatie

Această terapie alternativă a fost creată de medicul Samuel Hahnemann la sfârșitul secolului 18 și presupune folosirea unor preparate diluate care dezvoltă într-o formă ușoară simptomele pe care le are pacientul. Principiul de bază constă în ideea că problemele de sănătate pot fi vindecate folosind ingrediente care provoacă aceleași simptome, dacă sunt folosite în doze mici. În homeopatie se folosesc remedii de origine vegetală, minerală sau animală, incluse în preparate diluate. De obicei nu au reacții adverse. Homeopatia nu este recunoscută științific, iar specialiștii consideră că efectul său este unul placebo.

Acupunctura

Acupunctura este o terapie folosită în medicina tradițională chineză, care are ca scop echilibrarea polilor organismului, zone energetice despre care se crede că afectează sănătatea și starea de bine. Este realizată prin înfigerea unor ace foarte subțiri în anumite puncte ale corpului, pentru a stimula circulația energetică și a restabili echilibrul. 
Această tehnică este folosită în special în tratarea durerii. De asemenea, mai este folosită pentru a trata alergiile sau inflamațiile care apar în corp.

Aromoterapia

Aromoterapia este o terapie alternativă care folosește uleiurile esențiale sub forma de masaj, inhalații, băi etc. pentru a vindeca afecțiuni fizice sau emoționale. Acest procedeu este folosit pentru a trata probleme precum stresul, insomnia, spasme musculare, probleme respiratorii, digestive sau afecțiuni ale pielii. Fiecare ulei esențial are efecte diferite, pentru fiecare problemă fiind utilizate anumite tipuri sau combinații de uleiuri esențiale. Efectul unora dintre acestea este dovedit științific. De exemplu, este recunoscut faptul că lavanda poate îmbunătăți somnul, iar aroma de citrice este benefică pentru energizare și tratarea stărilor de spirit negative.

Remediile florale Bach

Este un tratament alternativ care folosește o serie de esențe naturale obținute din flori, despre care se crede că au proprietăți vindecătoare. Acestea au rolul de a stimula capacitatea corpului de a-și restabili echilibrul. Prin terapia Bach sunt tratate probleme precum depresie, anxietate, insomnie etc., iar un alt rol al acestora este menținerea unei atitudini pozitive față de afecțiune și procesul de vindecare. 

miercuri, 19 octombrie 2022

Ceasul biologic al organelor interne

exista o legatura profunda, pe care daca o cunosti si o respecti, vei stii cum sa-ti pastrezi sanatatea si starea de bine, cum sa fii o persoana energica si armonioasa, in acelasi timp.

Ceasul biologic al organelor interne iti indica orele la care este bine sa faci miscare sau activitati fizice, sa mananci, sa te relaxezi sau sa dormi.

Principalele MERIDIANE ENERGETICE din corpul uman. Sursa foto: http://www.vasileteodor.ro/

Meridiane energetice ceasul biologic al organelor interne

Corpul uman este strabatut de 12 meridiane principale, care circula la suprafata corpului si alcatuiesc Marea Circulatie Energetica.

Fiecare meridian controleaza cate o functie si/sau cate un organ. Denumirea celor 12 meridiane energetice a fost stabilita in functie de organele traversate; astfel avem:

  • meridianul Ficatului
  • meridianul Plamanilor
  • meridianul Splinei-Pancreasului
  • meridianul Pericardului
  • meridianul Rinichilor
  • meridianul Stomacului
  • meridianul Intestinului Subtire
  • meridianul Intestinului Gros
  • meridianul Vezicii Biliare
  • meridianul Vezicii Urinare
  • meridianul Celor Trei Focare: superior, mijlociu si inferior
  • meridianul Vase-Sex.

Energia Chi circula pe meridianele energetice facand un ciclu complet de 24 de ore.

In acest interval, fiecare meridian are o perioada de maxim, dupa care urmeaza una de linistire, fiecare fiind de doua ore.

Ceasul biologic al organelor noastre interne

Conform medicinei traditionale chinezesti, organismul uman functioneaza dupa un orar fix, la fel si starea de sanatate a organismului este fluctuanta. Aceste cicluri se repeta zilnic, lunar si anual.

Toate acestea sunt controlate de „ceasul biologic” central, ajutat de alte „desteptatoare” locale la nivelul organelor principale (inima, plaman, rinichi, ficat, etc.)

Fiecare organ al corpului nostru are orele lui de activitate „de varf”.

Daca le cunoastem si le respectam vom stii cum sa ne pastram sanatatea si starea de bine.

Un mecanism important al corpului este bioritmul zilnic al organelor interne. Daca reusim sa mentinem un ritm corect in interiorul dar si in afara noastra totul va functiona corect si va fi de lunga durata.

Energia care circula prin organism poate fi reprezentata printr-un ciclu de 24 de ore.

La fiecare ora un organ este la activitate maxima, iar cel diametral opus pe reprezentarea grafica este in acelasi moment la activitate minima.

video leacuri biblice

 https://youtu.be/IGJVu7sSHRwhttps://youtu.be/IGJVu7sSHRw

Leacuri Stravechi Din Biblie

Leacuri Stravechi De Pe Vremea Luis, Leacuri Stravechi Din Biblie iiusus Hristos  

  Am meridiane energetice, cu ce mă ajută să le activez mai bine? Toți avem meridiane energetice care ne distribuie energia vitală prin corp...